Totalul afișărilor de pagină

duminică, 27 februarie 2011

Penetrari, virilitate, blegeala si Oprescu

Theodor Paleologu - despre penetrări, virilitate, blegeală şi Oprescu  Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, devenit celebru datorită declaraţiilor de gâgă pe care le face, a organizat vineri o conferinţă de presă pentru a critica construirea Bulevardului Uranus, despre care a declarat că e "o mare tâmpenie".
Până aici, nimic în neregulă! Paleologu e deputat PDL de București și soldăţel credincios al Elenei Udrea, deci e firesc să îl atace pe primarul Sorin Oprescu. Numai că, atunci când deschide gura să vorbească, e imposibil să nu stârnească hohote de râs.
Iată ce a ieșit în momentul în care Theodor - "cel care a dat foc la casă" (conform propriei sale mărturisiri ) - a început să explice într-un limbaj dublu, chipurile amuzant (în realitate, vulgar), că Oprescu a fost capabil să exproprieze zeci de case de patrimoniu pentru a le demola, însă nu a fost în stare să exproprieze două monumente aflate în pericol.
"Pe de o parte, eşti mare bărbat, mare super-viril, când este vorba să distrugi monumente, dar când este vorba să le salvezi, dintr-odată bărbăţia este bleagă. Și vreau să vă mai spun un lucru foarte interesant, că bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrări, străpungeri și supralărgiri, este deci o retorică a super-bărbăției, dar aş vrea să ştiu unde este această bărbăţie când este vorba de protejarea legii, de apărarea monumentelor. Când am fost ministru am purtat o corespondență foarte bogată cu domnul Oprescu, pentru salvarea a două monumente aflate în pericol, Casa Oromolu de lângă Guvern și Casa Miclescu de pe Bd. Kiseleff", a cuvântat atotştiutorul Paleologu, cel poreclit "ministrul cu panglicile" sau "ministrul Pleașcă" sau "ministrul cu blazonul cacarisit".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu