Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 februarie 2011


Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu devine din ce în ce mai mult ... soldat japonez. Acela care, descoperit izolat pe o insulă,  şi la 50 de ani după capitulare, tot contra aliaţilor era pregătit să lupte. Bietul Ungureanu nu poate admite că în PDL apar şi critici la stăpânire chiar dacă sunt unele cu voie chiar de la însăşi această stăpânire. Şi ironizează, pe blogul personal, declaraţia unui democrat-liberal despre faptul că în jurul lui Traian Băsescu "rar creşte şi iarba".

În opinia campionului absolut la adulaţie – care i-a depăşit fluierând pe toţi lăudătorii lui Nicolae Ceauşescu -  zicerea sfioasă a lui Nicuşor Păduraru este "enunţ neghiob" care arată că, pentru unii din partid, contează doar "nutreţurile care se dau de la centru pentru păscut local".

Într-o postare intitulată "Politica la firul ierbii sau bătălia pentru nutreţ", Ungureanu ironizează declaraţia deputatului Nicuşor Păduraru care, potrivit unei înregistrări apărute în presă, i-a spus lui Traian Băsescu că "în jurul său rar creşte şi iarbă" şi că ar fi bine dacă acesta ar accepta pe cineva din PDL care să îi spună şi "nu".
"Dacă zicerea lui Păduraru nu e apocrifă, atunci avem în faţă un enunţ istoric, agramat şi neghiob. Istoric, pentru că dl. Păduraru a intrat în posesia celor 15 minute de celebritate pe care repeziciunea de gură şi încetineala de gândire le pun la dispoziţia oricui", scrie Ungureanu, pe blogul personal.
"Agramat, pentru că formularea ajunge la noi în plină agonie logico-gramaticală. Raportul cauzal e aberant. Dl. Păduraru declară că are de spus un singur lucru. De ce unul şi numai unul? Pentru că Băsescu nu admite culturi vegetale în jur. Concluzia: Băsescu nu acceptă dialogul şi asta îl face pe Păduraru să intre în dialog, cu grija de a se semi-cenzura. Logica enunţului e cu atît mai specială cu cît furnizorul adaogă că procedează . Apoi, nu e deloc limpede: imputarea vrea să spună că iarba creşte dar creşte rar, cu densitate precară, sau că, în jurul lui Băsescu, nici măcar iarba nu poate încolţi?", mai spune Ungureanu.
Traian Ungureanu consideră că o astfel de afirmaţie este manifestarea "politicii de clan" din PDL interesată doar de bunăstarea proprie, nu şi de soarta partidului. 
"Contează iarba şi nutreţurile repartizate de la centru pentru păscut în plan şi în clan local. Restul, ducă-se! Chiar dacă se numeşte Băsescu", concluzionează Ungureanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu