Totalul afișărilor de pagină

duminică, 20 februarie 2011

Cuscrii lui Bercea Mondialul



  Acest articol scris de catre jurnalistul Cristian Tudor Popescu exista in cotidianul Gandul din data de 21.02.2011 si defineste perfect ce fel de om este basescu , ce fel de oamenii sunt votantii lui. Este exceptional si va recomand sa-l cititi:


Ce de lume strâmbă acum din nas, ba chiar îl urăşte, când vine vorba de Traian Băsescu. .. În diversele pături sociale prin care trec, n-aud decât "Bată-l Dumnezeu, că ne omoară de tot!" "Ai văzut, cu Bercea Mondialu, ăsta e cu hoţii şi cu ţiganii, nu cu oamenii cinstiţi, care munceşte!" "Ce mârlan, dragă, îşi bate joc de o ţară întreagă!" "Arză-l-ar focu cu Udrea lui cu tot!! "Ăsta-i preşedinte?!"
publicitate
Pare că o uriaşă flamă morală a iluminat minţile românilor, care au înţeles în fine ce individ de joasă calitate umană au în fruntea ţării. Din această revelaţie, materializată în procentul cu o singură cifră al încrederii de care se mai bucură T. Băsescu, ar rezulta, pe cale de consecinţă, şi o ridicare bruscă a nivelului moral naţional, a exigenţelor de corectitudine, bun simţ şi sinceritate cu sine ale cetăţeanului. Dacă-ţi dai seama că Băsescu e un derbedeu, atunci ar trebui să fii mai sever cu tine însuţi şi cu cei din jur ca să nu semănaţi cu el, nu?
Nu. Căderea în sondaje a lui Băsescu şi a PDL nu se datorează îmbunătăţirii omului român, ci creşterii preţurilor şi scăderii salariilor. Băsescu a fost dintotdeauna demn de Bercea Mondialu. De nenumărate ori a demonstrat de ce e capabil în materie de făţărnicie, minciună, agresivitate stearpă, iresponsabilitate. Niciuna dintre acţiunile lui politice cu componentă morală, de la lupta anticorupţie, la condamnarea comunismului, n-a avut în spate, după cum s-a dovedit, nimic moral - au fost doar manevre ale unui tâlhar politic, al cărui unic principiu etic este "might is right", "cine are puterea are şi dreptate". Măsurile "curajoase", "de reformă", pe care le-a luat guvernul Băsescu din mai anul trecut încoace sunt rezultatul incompetenţei. Neînstare să lupte cu criza, a cărei existenţă a negat-o până când ne-a ajuns în mijlocul casei, regimul Băsescu n-a ştiut, după ce, iarăşi, negase posibilitatea unui împrumut la FMI, decât să îndatoreze masiv statul ca să poată plăti pensiile şi salariile micşorate. Sub apostolul anticorupţiei T. Băsescu, PDL s-a umflat şi s-a puhăvit până când a ajuns să concureze PSD-ul din zilele lui de glorie în materie de corupţie şi clientelism, ceea ce nu-l împiedică pe aşa-zisul preşedinte al tuturor românilor să se bage până-n prăsele, cu binecunoscutul său respect faţă de Constituţie, în luptele intestine de partid ca să nu-l scape din mână. În 2009, dl. preşedinte declara că "un şef de stat nu se mai poate ocupa cu pusul şefilor de organizaţii judeţene de partid", adică exact ce face acum pentru a-i scurtcircuita pe baronii centrali ai aripii Blaga. Spre deosebire de predecesorii săi, Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, oameni cu convingeri stabile, chiar dacă greşite, T. Băsescu a folosit din greu faptul că masele, care nu gândesc, doar simt, nu resping contradicţia - poţi să aduni voturi cu alba şi, nu peste multă vreme, trei secunde, memoria carasului, şi cu neagra.
Nimic din toate acestea n-a zguduit conştiinţa foştilor votanţi Băsescu. Nici inima, nici creierul, doar buzunarul şi burta sunt organele lor morale. Dacă de mâine Băsescu ar da de undeva, n-are importanţă de unde şi cu ce preţ, "o leafă bună la toată lumea şi o pensie başca", ar urca rachetă în sondaje. Bercea Mondialu are milioane de cuscri în ţara asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu