Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 martie 2011

PD-L fura voturi din nou



   Azi, la Senat, puterea pedelisto-udemeristă a repetat punct cu punct infracţiunea neruşinată comisă de preşedinta Camerei Deputaţilor în septembrie 2010. Senatorii de la PDL şi UDMR au votat, în absenţa senatorilor PSD şi PNL, modificarea legii referendumului în privinţa demiterii preşedintelui României, propunând ca preşedintele ţării să poată fi demis doar cu majoritatea calificată a celor înscrişi pe listele de vot, mai exact domnii senatori ai puterii propunând nici mai mult, nici mai puţin decât ca domnul Băsescu să poată fi demis doar cu votul a peste 9 milioane de români. Pentru a fi şi mai clar: nu este vorba despre prezentarea la vot a peste 9 milioane de români, ci despre 9 milioane de români care să voteze pentru demitere! Aşa ceva nu se poate inventa nici în cea mai cumplită dictatură africană! Dar nu-i nicio problemă, se face în România condusă de Traian Băsescu şi PDL.

   Această modificare a legii referendumului (aberantă şi contrară oricărei logici, întrucât preşedintele este ales cu majoritatea celor care se prezintă la vot, astfel încât e normal, în temeiul unui principiu elementar al simetriei, să poată fi demis în aceleaşi condiţii, cu majoritatea celor care se prezintă la vot - adică aşa cum era până ieri) s-a făcut de către senatorii jurişti de la PDL şi UDMR care au comis o ilegalitate prin încălcarea regulamentului Senatului şi al Comisiei juridice din Senat, votând propunerile de modificare a legii referendumului fără a avea cvorumul legal de şedinţă. Mai exact, cvorumul este de 6 senatori în Comisia juridică, iar senatorii puterii au fost doar 5. Fireşte că aceste "mici amănunte" legate de regulamente, legi sau cvorum nu i-au împiedicat pe senatorii jurişti de la PDL şi UDMR - Iulian Urban, Mircea Andrei, Augustin Humelnicu, Ion Ruset şi Gyerko Laszlo - să procedeze precum Roberta Anastase.

   Degeaba vor încerca senatorii puterii să explice că modificarea făcută de ei, cu încălcarea legilor şi a regulamentelor Senatului, este perfect legală şi normală. Ideea e că preşedintele, după ce a fost ales în condiţiile prevăzute de legile în vigoare, vrea să schimbe regulile în timpul jocului, adică al mandatului, astfel încât să poată încalca în voie Constituţia, la o adică, sa fie chiar suspendat, dar electoratul sa nu-l poata demite decât dacă 9 milioane de români votează pentru demiterea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu